mastermastoras.gr  
3 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Τα σωστά εργαλεία για το σωστό αποτέλεσμα!

Το σωστό εργαλείο είναι μεγάλη υπόθεση! Για αυτό, άλλωστε, η λέξη «εργαλείο» έχει δεκάδες χρήσεις στην καθομιλουμένη. Στην περίπτωση του mastermastoras.gr, με την πρώτη σας επίσκεψη στην πλατφόρμα, ανακαλύπτετε ότι «όταν ψάχνετε επαγγελματία, έχετε e-ργαλείο!».

Τώρα, όσον αφορά τα πραγματικά εργαλεία, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαγγελματίας τεχνίτης για να γνωρίζει ότι με καλά εργαλεία, πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα ένα καλό αποτέλεσμα. Διότι, ίσως κάποιος να είναι σε θέση να ανοίξει μια τρύπα σε ένα κόντρα πλακέ, με ένα ερασιτεχνικό τρυπάνι από ένα κατάστημα DIY, αλλά όταν προσπαθήσει να κάνεις το ίδιο σε μια σκληρή τοιχοποιία, η ιστορία αλλάζει! Τα ερασιτεχνικά (φτηνά) εργαλεία δεν διαρκούν πολύ καιρό, και το να λάβεις τα εύσημα για κάποια εργασία με αυτά, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Εμείς στον mastermastora παίρνουμε τα εργαλεία, πάρα πολύ σοβαρά. Άλλωστε, το σλόγκαν που διαβάσατε στην πρώτη παράγραφο, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του mastermastora όσον αφορά την εύρεση ποιοτικού επαγγελματία μέσα από αυτόματες διαδικασίες. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι ξέρουμε καλά πώς η επιλογή ενός σωστού εργαλείου δίνει αποδεδειγμένα πιο ποιοτικό αποτέλεσμα και κυρίως εξοικονόμηση χρόνου, που πάντα μεταφράζεται σε χρήμα. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, θεωρούμε τους επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας, τα πιο αξιόπιστα «εργαλεία» για τις δουλειές που χρειάζεστε!

Τι γίνεται όμως με τα πραγματικά εργαλεία; Τι πρέπει να έχει κάθε σπίτι ή επαγγελματικός χώρος;

Διαβάστε παρακάτω τις 5 βασικές κατηγορίες απαραίτητων εργαλείων!

ΣφυρίΣφυριά

Πώς λέμε «σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει;» Το ίδιο συμβαίνει και με το σφυρί! Ένα σφυρί είναι απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό, αλλά και γραφείο. Καλό είναι να έχετε πάντα στο σπίτι ένα κλασικό σφυρί, περίπου 450 γραμμαρίων.

Πένσα

Πένσες και πενσοειδή (κόφτες, μυτοτσίμπιδα κλπ)

Η πένσα είναι χρήσιμη για να αυξηθεί η πίεση πιασίματος και μόχλευσης. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές, ιδιαίτερα χρήσιμες όμως είναι η πένσα του υδραυλικού (για τετράγωνα και εξάγωνα αντικείμενα), οι τηλεφωνικές πένσες, η κλασική πένσα 180 χιλιοστών και το μικρό μυτοτσίμπιδο για ηλεκτρονικές εφαρμογές, που μπορεί να φτάσει σε γωνίες και ρωγμές.

Κλειδί σφιξίματος Κλειδιά σφιξίματος, κάβουρες, τσιμπίδες και συναφή

Τα κλειδιά σφιξίματος, κάβουρες, τσιμπίδες κλπ είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, διότι τα πάντα φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από εξαγωνικά παξιμάδια και βίδες! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται κλειδιά σταθερού μεγέθους, που επιτρέπουν τον χειρισμό με μεγαλύτερη δεξιότητα. Ένα σετ με καρυδάκια είναι επίσης αρκετά χρήσιμο.

ΚατσαβίδιΚατσαβίδια

Τα κατσαβίδια είναι από τα πιο δημοφιλή εργαλεία. Επίλεξε εργαλεία με εναλλάξιμα άκρα (μύτες), που είναι καλά για επισκευές και περιορίζουν την ακαταστασία. Ακόμη, αν ασχολείσαι γενικά με μαστορέματα, ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι είναι πολύ χρήσιμο, καθώς είναι ιδανικό για γρήγορες επισκευές και χρησιμεύει ιδιαίτερα όταν στήνεις ένα έπιπλο που αγόρασες, ή μετά από μετακόμιση.

Πριόνι Εργαλεία κοπής (Φαλτσέτες, ψαλίδια, πριόνια παντός είδους)

Τα κοπτικά εργαλεία περιλαμβάνουν πριόνια, μαχαίρια και πολλά ακόμα είδη, με πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα πριόνια χειρός και σιδηροπρίονα. Το πριόνια χειρός είναι ιδανικά για την κοπή ξύλου ενώ τα σιδηροπρίονα για την κοπή μεταλλικών υλικών και πλαστικών. Ο κόφτης γενικής χρήσεως είναι πολύ χρήσιμος για την κοπή υλικών κατασκευής όπως μουσαμάδες, γυψοσανίδες αλλά και στις μετακομίσεις για την κοπή και διαχείριση των κουτιών και αυτοκόλλητων ταινιών.

Στην φωτογραφία εικονίζονται τα 20 βασικά εργαλεία που καλύπτουν τις περισσότερες περιπτώσεις μαστορεμάτων.

Εργαλεία που εικονίζονται αριθμητικά:

1. Σφυρί 2. Κατσαβίδι 3. Κόφτης 4. Πένσα 5. Κάβουρας

6. Γαλλικό 7. Αλφάδι 8. Ξύστρα 9. Πριονάκι 10. Λίμα

11. Φακός 12. Σιλικόνη 13. Μονωτική ταινία 14. Αναπτήρας

15. Σουγιάς 16. Μέτρο 17. Μολύβι 18. Κομμάτια σπάγκου/σύρματος/καλωδίου

19. Κουτί με διαφορές βίδες, καρφάκια κλπ 20. Ηλεκτρολογικό κατσαβίδι

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να έγινε με τον τρόπο του, ένα «εργαλείο» για τα εργαλεία που πρέπει να έχετε στο σπίτι! Σας θυμίζουμε ότι εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με μαστορέματα, ο mastermastoras είναι πάντα το διαδικτυακό σας e-ργαλείο που θα ανταποκριθεί ποιοτικά και άμεσα σε κάθε σας ανάγκη, για κάθε εργασία!


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση