mastermastoras.gr  
7 Μαΐου 2015
Εκτύπωση Email

Ενεργειακοί Υαλοπίνακες - Τί είναι και ποια τα οφέλη τους;

Η συνεχόμενη εξέλιξη στον χώρο της κατοικίας ή της εργασίας έχει επιφέρει σαν αποτέλεσμα την χρήση όλο και περισσότερων κατασκευών από γυαλί. Η χρήση αυτή σε συνδυασμό με την ανάγκη εκτέλεσης νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων, όπου παράθυρα και μπαλκονόπορτες έχουν πρωτεύοντα ρόλο και θέση στο όλο σχέδιο, χρίζουν την ανάγκη για εγκατάσταση ενεργειακών υαλοπινάκων απαραίτητη. Πόσο περισσότερο σε εποχές όπου  το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής δημιουργεί φαινόμενα υπερ-σπατάλης ενεργειακών πόρων (θέρμανση και ψύξη).

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για ήδη υπάρχουσες κατασκευές (κουφώματα και φωταγωγοί) όπου η «μάχη» για την εξοικονόμηση ενέργειας και της διατήρησης της επιθυμητής θερμοκρασίας στον χώρο, φαίνεται άνιση.

Η πρόταση του mastermastoras.gr, της πλατφόρμας εύρεσης αξιολογημένων επαγγελματιών για κάθε τεχνική ειδικότητα στον χώρο της κατοικίας και του επαγγελματικού χώρου, είναι αρχικά η κατανόηση του τι είναι ο «Ενεργειακός Υαλοπίνακας» και σε δεύτερη φάση η αναβάθμιση των υαλοπινάκων με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας που έχει ανάγκη ο κάθε τύπος χώρου (κατοικία ή επαγγελματικός χώρος).

Για την ενημέρωση στο τι σημαίνει «Ενεργειακός Υαλοπίνακας» αλλά και το πώς μπορούμε να κατανοήσουμε πότε πρέπει να επιλεχθούν, συναντήσαμε τον κο Χρήστο Λούση, ιδιοκτήτη της εταιρίας ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ (με έδρα επί της Λ. Πεντέλης 9, Μελίσσια, Αθήνα) όπου μας μετέδωσε την γνώση που κρίνουμε εξαιρετικά χρήσιμη για να διαδώσουμε και σε εσάς μέσω του παρόντος άρθρου. Στα επόμενα κείμενα θα βρείτε όσα πολύ χρήσιμα συλλέξαμε κατά την συζήτηση αυτή.

 

Τι είναι οι Ενεργειακοί Υαλοπίνακες;

Τα ενεργειακά τζάμια λόγω ειδικής επίστρωσης οξειδίου στην μία του επιφάνεια δεν επιτρέπουν την απώλεια θερμότητας το χειμώνα και την εισροή της υπέρυθρης ακτινοβολίας το καλοκαίρι.

 

Αποτέλεσμα: Ζεστό σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι!!!

ζεστο_σπιτι_χειμωνα_δροσερο_καλοκαιρι_s

Πηγή: ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ - Χρήστος Λούσης, Οδηγός για Ενεργειακούς Υαλοπίνακες.

 

Έχω μονούς απλούς υαλοπίνακες, τι μπορώ να κάνω;

Αντικαθιστώντας τους μονούς απλούς υαλοπίνακες με ενεργειακούς διπλούς 3ης γενιάς βελτιώνεται την θερμομόνωση τους έως και 450%!

 

Έχω διπλούς απλούς υαλοπίνακες, τι μπορώ να κάνω;

Αντικαθιστώντας τους διπλούς απλούς υαλοπίνακες με ενεργειακούς διπλούς 3ης γενιάς βελτιώνεται την θερμομόνωση τους έως και 250%!

 

Πρέπει να αλλάξω και τα κουφώματα;

ΟΧΙ! Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ενεργειακοί διπλοί υαλοπίνακες τοποθετούνται σε κάθε κούφωμα (ξύλινο ή αλουμίνιο).`Όπου απαιτείται όμως παρεμβαίνουμε τεχνικά στο υπάρχον κούφωμα καθιστώντας το έτοιμο να δεχτεί τον νέο ενεργειακό διπλό υαλοπίνακα. Εύκολα και γρήγορα.

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αντικατάσταση τους;

Η εταιρεία ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ χρειάζεται μόνο μια μέρα.

 

Υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακού υαλοπίνακα;

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ενεργειακών υαλοπινάκων κατάλληλη να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση.

 

Αποδίδουν χειμώνα – καλοκαίρι;

Ναι. Οι ενεργειακοί διπλοί υαλοπίνακες με απλά λόγια φυλακίζουν την ζέστη το χειμώνα μέσα στον χώρο ενώ το καλοκαίρι αποτρέπουν την υπέρυθρη ακτινοβολία (ζέστη του ήλιου) να μπει στον χώρο διατηρώντας τον έτσι δροσερό.

 

Δεν είναι όμως ακριβοί;

Με τους ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες θωρακίζετε ενεργειακά τον χώρο σας μια για πάντα, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος συντήρησης, κάνοντας απόσβεση κόστους από 2 έως 5 έτη. Είναι πράγματι ακριβοί;

 

πινακας_συκρισης_ενεργειακων_υαλοπινακων

Πηγή: ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ - Χρήστος ΛούσηςΟδηγός για Ενεργειακούς Υαλοπίνακες.

 

Ασφάλεια – Ηχομόνωση

 

Σε συνδυασμό με τα οφέλη που θα απολαμβάνεται με τους ενεργειακούς υαλοπίνακές, μπορείτε να αυξήσετε και την ασφάλεια καθώς και την ηχομόνωση του χώρου σας. Με ένα μικρό πρόσθετο κόστος οι ενεργειακοί διπλοί υαλοπίνακες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας τους για την αποφυγή ατυχημάτων (κρύσταλλα tempered- laminate) καθώς και της ηχομόνωσης τους (ειδικοί συνδυασμοί – μεμβράνες).

Δώστε στην οικογένεια σας την ποιότητα ζωής που της αξίζει!

 

Για ερωτήσεις, συμβουλές και προσφορές για την εγκατάσταση νέων ή την αναβάθμιση παλαιών υαλοπινάκων σε ενεργειακούς, καταχωρήστε την ανάγκη σας ακολουθώντας τα 3 απλά βήματα στην σχετική φόρμα του mastermastoras.gr (κάντε κλικ εδώ)


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση